Tutorial

Photoshop, Illustrator, Photoscape

Games

Ikuti gameplay serta review game

Review

Review untuk sebarang perkara yang dibeli dan diikuti penulis

Penulisan Terkini

Artikel Terbaru Dari Blog

Ulasan : Papan Kekunci z77 dan Tetikus z 7600 E Element

E Element bukanlah satu nama besar dalam industri aksesori komputer. Namun sejak kebelakangan ini produk e element menjadi bualan di serata dunia dengan konsep barang yang murah dan berkualiti. EB sebenarnya sudah lama sangat menyimpan niat nak menggantikan papan kekunci serta tetikus yang sudah lebih 4 tahun digunakan (entri lama untuk papan kekunci dan tetikus […]

Warframe : Permainan Percuma Third Person Shooter Terbaik!

Semakin hari pelbagai jenis game percuma diperkenalkan kepada umum. Antara game percuma yang terkenal ialah Defense of The Ancient (DotA), League of Legends (LoL), dan Team Fortress. Game percuma yang EB akan ceritakan ini amat berbeza dengan contoh tadi tu, nama gamenya ialah Warframe. Warframe adalah ber-genre Third Person Shooter yang menggunakan senapang sebagai senjata […]

My Workstation And Specifications

Setiap hasil kerja dalam blog ini bukanlah turun dari langit. Semua nya hasil dari usaha aku menulis, merakam, meng-edit kandungan dengan menggunakan PC dan kadang-kadang laptop aku. Sebelum ini aku tak pernah kongsikan ruang kerja aku dalam menghasilkan penulisan blog ini. Jadi dalam artikel kali ini aku akan kongsikan spesifikasi PC yang aku guna, dan […]

EastbulletdotCom bakal kembali dengan theme baru?

Blog EastbulletdotCom bakal mencecah usia 4 tahun pada 3 Januari akan datang. Boleh dikatakan setiap tahun, aku akan tukar blog theme ini. Kadang-kadang tu, tak sampai setahun pun dah tukar. Biasanya atas sebab masalah teknikal ataupun bosan dengan theme blog tersebut. Sebenarnya theme blog ni takde lah penting mana. Yang penting untuk sesebuah blog ialah […]