Skip to main content

How To Score Goal In PES 2011

Kegilaan aku terhadap PES 2011 memang makin menjadi-jadi. Sehinggakan aku telah buat dua entri sebelum ini mengenainya. Iaitu tentang “PES 2011 Memang Menarik” dan “Gameplay PES 2011“. Aku kerap dengar dan baca ramai yang complain susah untuk score goal dalam PES 2011. Semuanya asyik compare dengan PES 2010. Sebenarnya ada cara tersendiri untuk score goal dalam PES 2011 ini.

Pada pendapat aku, PES 2011 ni lebih memerlukan kita untuk passing dan menggunakan through ball untuk goal.

Sebelum ini dalam PES 2010 aku lebih gunakan teknik cross awal. Dalam PES 2011 crossing lebih susah nak goal kalau tak kene gaya. Dipendekkan cerita, korang tengok lah kompilasi gol yang telah aku buat dalam video di bawah. Semua gol tersebut adalah di-assist atau dijaringkan oleh aku. (dalam mode Become a Legend)

p/s : aku memang tak suka kalo beli barang dalam keadaan terdesak, ini kerana harga barang tersebut akan mahal seperti card reader dalam gambar di bawah. rm21.90 kot! aku rasa boleh dapat rm15 je. semoga hayat card reader ni akan panjang.

card reader

eastbullet

Nama diberi Naim namun nama samaran eastbullet digunakan. Masih seorang pelajar. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet. Sebarang pertanyaan boleh emelkan pada na_fajr_mcr@yahoo.com

Leave a Reply