Skip to main content

Tutorial Edit Banyak Gambar Dengan Mudah Menggunakan Adobe Photoshop

Aku pun dah tak ingat bila kali terakhir aku buat tutorial adobe photoshop. Sebelum ni aku ada juga tunjukkan cara edit gambar dengan mudah menggunakan photoscape. Kali ini cara mudah juga, tapi dengan menggunakan adobe photoshop. Dalam video di bawah aku tunjukkan cara untuk menyediakan script adobe photoshop yang akan mempercepatkan proses editing gambar dengan […]

Read More

Nickname : Asal Usul Eastbullet

Ramai jugak kawan-kawan aku yg bertanya… “naim,kenapa ko suke gune name eastbullet??” Biasa aku akan jawab.. “ala,aku selalu gune dalam game online la..” Sebenarnya asal usul nama eastbullet ini datang dari seorang kawan aku time kat sekolah dulu. Wanita semestinya. aku┬áni time sekolah suke sakat-menyakat. Sekarang pun masih suka juga. aku suka amek kertas orang, […]

Read More

modenat gt 128

Jawapan Yang Diberikan MODENAS : Kenapa Tidak Menaja Projek IAMMALAYSIAN?

Bagi siapa yang tengok mengikuti perkembangan Bro Hadi sepajang misi ke LONDON menaiki Modenas GT128, mesti ada terbaca tentang isu tajaan pihak MODENAS iaitu syarikat yang menjual motor Modenas GT128 ni. Setelah isu ini dibangkitkan secara halus dalam rancangan SOAL JAWAB , TV3 baru-baru ni, aku ada terbaca penjelasan panjang lebar ni page FB MODENAS. […]

Read More