Skip to main content

1Malaysia Kene Hacked : AGAIN!

Sebelum ini laman sosial buatan Malaysia , 1malaysia.com telah digodam akibat dicabar. Hari ini bersamaan Sabtu, 12/02/2011, laman web sosial 1malaysia.com ini digodam sekali lagi oleh insan yang sama, devilzcode member. Bagi yang nak baca kisah godam laman sosial 1malaysia.com sebelum ini, boleh lihat di amanz.my.

Bagi aku, usaha rakyat Malaysia untuk bangunkan laman web sosial sendiri ini memang bagus. Tapi ada segelintir dari rakyat Malaysia ni ada sikap “perasaan hasad dengki” yang tinggi. Mungkin ada antara mereka yang telah mencabar penggodam ini untuk menggodam semula laman sosial 1malaysia.com ini.

Sepanjang aku mendaftar dan mengaktifkan diri di laman sosial 1malaysia.com ini, aku lihat ada beberapa orang yang mendaftar di 1malaysia.com hanya untuk mengutuk laman sosial tersebut. Pelbagai cemuhan dilontarkan. Dari pentafsiran aku, mungkin mereka yang mengutuk ini dengki kerana tidak dapat menyertai komuniti webmaster 1malaysia.com ini.

Apa-apa pun aku berharap kesemua pihak yang terlibat dapat mencapai kata sepakat. Tiada mana-mana pihak yang dapat keuntungan nyata dalam setiap masalah yang ditimbulkan.

Sekian sahaja berita ringkas dari aku.

Pesanan aku : Jangan bermain dengan API. And to devilzcode members, please stop exploiting 1malaysia.com. I promote my blog there guyz!

1malaysia kene hacked


eastbullet

Eastbullet nama samaran dari nama sebenar Naim. Merupakan seorang pekerja 8 pagi – 5 petang. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet.

15 thoughts to “1Malaysia Kene Hacked : AGAIN!”

    1. laman tu webmaster mungkin dah delete semua file… rasanya mereka ni memang tiada experience. hari ini IKIM punya website pun kene hacked. tapi dalam masa beberapa jam, semuanya kembali seperti sediakala..

Leave a Reply