Skip to main content

Jantan Tak Guna!

Lama sudah tidak ceritakan mengenai Mia, kucing EB. Dah besar dah dia sekarang, makin besar makin pandai melawan. Dulu kalau orang marah dia jatuhkan badan buat muka merajuk. Sekarang bila kene marah, dia paling muka buat-buat tak dengar. Pernah sekali tu bila dia kene marah, boleh menjawab balik. Buat bunyi “grrrr!!” kat kita. Bila Mia […]

Read More

Pengalaman Kerja Di ASWARA

Dalam dua minggu ini aku cuba lari dari zon selesa. Seorang kawan sekolah mengajak aku bekerja. Sementara menunggu kemasukan ke IPTA September nanti, baik aku isikan dengan bekerja. Dapat juga buat duit. Pada mulanya kawan aku kata kerja di pejabat, tapi yang peliknya pakaian bebas. Cuma pastikan berkasut. Sungguh aku pelik. Ada ke kerja pejabat […]

Read More

Stupid Things About PES 2011 : Which One Attacker, Which One Defender?

Sedang aku ketinggalan 2-1 dalam satu perlawanan Master League di PES 2011, mode All Out Attack diaktifkan. Bola berada di kawasan pertahanan team aku, terus aku sepak ke kawasan lawan. Tiba-tiba……………………… “Priiiiffftttttttt!” Aku mencarut. Replay menunjukkan player aku offside.. Aku tidak puas hati! Dahla masa hanya tinggal beberapa minit nak tamat. Dalam hati terdetik, macam […]

Read More