Skip to main content

Stupid Things About PES 2011 : Which One Attacker, Which One Defender?

Sedang aku ketinggalan 2-1 dalam satu perlawanan Master League di PES 2011, mode All Out Attack diaktifkan. Bola berada di kawasan pertahanan team aku, terus aku sepak ke kawasan lawan. Tiba-tiba………………………

“Priiiiffftttttttt!”

Aku mencarut.

Replay menunjukkan player aku offside..

Aku tidak puas hati! Dahla masa hanya tinggal beberapa minit nak tamat. Dalam hati terdetik, macam mana boleh offside ni?

Aku lihat kembali replay dengan teliti, kemudian screenshot di bawah ini diambil :

 

Which One Attacker , Which One Defender

Pes 2011 Bug
I’m The Yellow One

 

Kalau siapa yang pernah main game bola atau pernah main bola mesti korang faham apa itu offside. Apa yang menyakitkan hati ialah jumlah player aku yang offside. Enam orang offside sekaligus! Pernah ke benda ni berlaku dalam dunia sebenar? Bila lihat balik screenshot di atas ni, dah macam warna kuning sedang defend. Padahal kuning yang sedang attack.

Please PES team, fix this stupid thing. If one player offside is acceptable, but almost all player? Totally ridiculous..

 

eastbullet

Eastbullet nama samaran dari nama sebenar Naim. Merupakan seorang pekerja 8 pagi – 5 petang. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet.

6 thoughts to “Stupid Things About PES 2011 : Which One Attacker, Which One Defender?”

  1. hehehe…aku kureng sikit bab2 game ni…cuma kat opis ni ade 2 ekor yg memang kuat layan game bola..asal rehat jerr kompom tangan tu gatai nak berlawan….bising,memasing nak menang katakan…

Leave a Reply