Skip to main content

Blogging With iphone

Aku tak tahu apa mimpi kakak aku membeli iphone. Tapi aku yang tak pernah menyentuh iphone menjadi agak kejakunan dengan cuba buat entri dengan menggunakan iphone. Aku tak pasti sama ada iphone ada applications khas untuk blogging atau tak..

Ternyata aku menulis entri ini menjadi lama kerana jari yang besar susah untuk touch keypad. Kalau guna keyboard aku boleh taip tanpa pandang pada key, tapi dengan iphone,setiap huruf kena pandang. Miss touch huruf lain itu adalah perkara biasa. Namun aku kagum dengan sensitiviti touch screen dia.just sentuh dengan lembut,dah detect. Terubatlah jugak tekanan akibat misstouch.

Bila blogging guna iphone ni, banyak jugak benda kurang contohnya flash player takde,lepas tu buat entri guna html je.. Takde WYSIWYG editor. Tiba saat menulis ayat ini ibu jari sudah mula lenguh..so sampai sini saja entri ini…

p/s: tiada motivasi membuat entri kerana visitor dari search engine yang drop 200%!!!

eastbullet

Eastbullet nama samaran dari nama sebenar Naim. Merupakan seorang pekerja 8 pagi – 5 petang. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet.

4 thoughts to “Blogging With iphone”

  1. Kalau visitor drop kena lah buat backlink & tarik trafik lagi dengan lebih pesat…. hahahhaha…. saya baru nak blajar blogging ni….

  2. iphone terbaek beb..ak dah try guna utk blogging…huhu

    tak perlu demotivated sebab trafik dari search engine bro…memang adat ler turun naik tu…alhamdulilah setakat ni trafik aku dari search engine still maintain walaupun dah jarang giler update

Leave a Reply