Skip to main content

Rungutan Di Bulan Ramadhan

  • Solat terawikh 8 rakaat rasa banyak, letih sangat…. tapi main PES 2011 lapan match rasa sikit, boleh tambah lagi 2-3 match….
  • Baca Al-Quran 2-3 helai rasa bosan, lamanye…. tapi baca novel 10-20 helai sehari tak sedar, sekejap je….
  • Duduk masjid 2 jam rasa lamanye…. tapi tengok tv, movie, 2 jam tu sekejap je….
  • Sedekah RM 10 rasa banyak sangat…. tapi beli makanan di bazaaar RM10 seorang pun masih rasa tak cukup….
  • Solat fardhu kalau boleh nak dicepat-cepatkan, tinggal pun tak kisah…. tapi bila tengok facebook, sanggup belek satu-satu news feed, sehari tak tengok macam tak lengkap hidup….
  • Nak berjalan kaki ke masjid rasa jauh, letih je…. tapi kalau nak pergi shopping baju raya tu jalan seluruh jalan masjid India tak rasa apa pun…
  • Kalau tengok rancangan agama baru 10 minit dah tukar…. tapi kalau tengok bola Malaysia kalah bodoh dengan Singapore 90 minit ++ pon tak kisah….

eastbullet

Eastbullet nama samaran dari nama sebenar Naim. Merupakan seorang pekerja 8 pagi – 5 petang. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet.

4 thoughts to “Rungutan Di Bulan Ramadhan”

Leave a Reply