Skip to main content

Tutorial Membuat Dan Warnakan 3D Text Dengan Adobe Illustrator

Jika sebelum ini EB sediakan Tutorial Mudah Buat 3D Text Dengan Adobe Photoshop, tutorial kali ini boleh juga dikategorikan mudah dan ringkas membuat 3d text dengan adobe illustrator. Hasil 3d text ni memang sesuai jika digabungkan bersama header blog yang ada “head” atau takde. Untuk tidak membuangkan masa dan tenaga elektrik, ikuti tutorial mudah ini.

Tutorial Membuat 3D Text Dengan Abode Illustrator:

tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text
tutorial 3d text

Macam mana? Mudah je kan, semua orang boleh buat. Kalau mengikut tutorial buat 3d text dengan adobe illustrator ni, hasilnya ringkas dan mungkin kurang menarik. Nak tahu macam mana nak jadikan lebih menarik? Ikuti tutorial-tutorial akan datang macam mana nak warnakan text 3d dan masukkan 3d text dalam design header blog.

tutorial

eastbullet

Eastbullet nama samaran dari nama sebenar Naim. Merupakan seorang pekerja 8 pagi – 5 petang. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet.

6 thoughts to “Tutorial Membuat Dan Warnakan 3D Text Dengan Adobe Illustrator”

    1. pertamanya : mungkin sebab font. cuba guna font yang biasa-biasa dulu macam arial atau times new roman.

      kedua : mungkin ada berlaku error semasa install application, cuba reinstall balik adobe.

      ingin saya ingatkan, ini guna Aobe Illustrator tau, bukan Adobe Photoshop..

  1. hehe yep2.sye gune adobe illustrator tu..saje nk try2 buat..tp xjd..mybe betul kot ade problem mase install ari tu.. nway,thanx yeah 4 sharing. sgt mmbantu. 🙂

Leave a Reply