Skip to main content

Tutorial Reflection Text Dengan Adobe Photoshop

Jika sebelum ini EB sediakan tutorial 3D text dengan adobe illustrator, sekarang kita back to basic iaitu membuat reflection text atau pantulan text dengan adobe photoshop cs berapa pun tak kesah. Reflected text effect ni sesuai digunakan dalam pelbagai keadaan contohnya untuk header blog, sidebar blog, design penanda buku ataupun saja-saja nak buat wallpaper syok sendiri ke.. 😀

Antara hasil yang boleh kita siapkan dengan menggunakan reflection text effect ni adalah seperti di bawah :

tutorial reflected text
tutorial reflected text
tutorial reflected text

Jom ikuti Tutorial reflection Text Dengan Adobe Photoshop versi gambar:

tutorial reflected text
tutorial reflected text
tutorial reflected text
tutorial reflected textMaaf tersalah numbering……….
tutorial reflected text
tutorial reflected text

Alternatively, anda boleh juga cuba cara ini dengan sambung dari langkah 6.

tutorial reflected text
tutorial reflected text

EB suka menampilkan tutorial-tutorial basic seperti telah ditonjolkan dalam entri kali ini. Hasil reflection text akan berbeza dan lebih cantik jika anda ada kreativiti dan daya usaha yang tinggi. Jika terdapat sebarang pertanyaan sila kemukakan dalam ruangan komen di bawah. Maaf atas kesilapan yang tak disedari dalam entri kali ini.

tutorial

eastbullet

Nama diberi Naim namun nama samaran eastbullet digunakan. Masih seorang pelajar. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet. Sebarang pertanyaan boleh emelkan pada na_fajr_mcr@yahoo.com

4 thoughts on “Tutorial Reflection Text Dengan Adobe Photoshop

  1. Nice bro. +1 sbb menarik. NAmpaknya lps ni lepak blog ni je la hehe..

    Lama dah cari sifu photoshop ni sbb nak buat header sendiri2 simple2 ngan kreativiti yg ada kat pale sendiri ( org susah faham kehendak org kan ) 😀

    thanks bro 🙂

    1. Thank you so much.. harap sangat dapat buat lebih banyak tutorial2… tapi kekangan masa yang melampau bila dah sambung belajar nih..

      btw, thank you again.. do promote this blog to others.. i will try my best for the readers..

  2. nak tanye….kat mane nak dapatkan font2 photoshop/illustrator free yg cantik2..pastu camne lak cara yg betul nak install dlm photoshop/illustrator.

    Tq

    1. hello. terima kasih kerana kunjungi blog eastbulletdotcom. Biasanya saya download dari dafont.com. Boleh je google free font download. Dalam blog ni pun ada sediakan koleksi font yang cantik dan cara-cara nak gunakan dalam adobe photoshop/illustrator semua tuh..

Leave a Reply