Skip to main content

Koleksi Gambar Yang Telah Divektorkan Dengan Illustrator

Selepas pelancaran web komik 7pm5am.com, hati terdetik nak buat image berbentuk kartun. Kalau nak ikutkan bakat diri sendiri memang tak jadilah kartun nya. Jadi cubalah menggunakan teknik vectorize untuk menjadi satu imej hidup menjadi imej vector. Walaupun hanya lukis dengan menekap gambar asal, ia bukanlah sesuatu yang mudah. Nasib baiklah semua kerja dimudahkan lagi dengan penggunaan wacom pen tablet. Kalau setakat gunakan mouse, mungkin hasilnya tak sebaik di bawah. Teringin juga buat tutorial macam mana nak hasilkan image vector tekap ni, tapi keadaan hosting tak mengizinkan kerana capasity telah hampir penuh. Menyesal pulak ambil pakej 500mb je dari Syokhost. Tak pasti nak upgrade atau tak, anda rasa?

vector image illustrator
vector image illustrator
vector image illustrator
vector image illustrator
vector image illustrator
vector image illustrator
vector image illustrator

eastbullet

Nama diberi Naim namun nama samaran eastbullet digunakan. Masih seorang pelajar. Meminati bidang IT, coding, photoshop dan games. Meluangkan lebih dari 3 jam menggunakan internet. Sebarang pertanyaan boleh emelkan pada na_fajr_mcr@yahoo.com

2 thoughts on “Koleksi Gambar Yang Telah Divektorkan Dengan Illustrator

  1. lebih mudah guna wacom pen tablet sbb bleh edit terus berbanding tekap,kemudian nak scan lagi,edit uihh banyak gak kerja tu.

    500mb?. Upgrade je bro. 🙂

    Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin, EB

Leave a Reply