Skip to main content

Tutorial Membuat Effect Kad Bisnes Bercermin Transparent

Bertemu lagi untuk tutorial adobe photoshop di EastbulletdotCom. Tutorial pada hari ini saya akan kongsikan teknik manipulasi yang menarik dari gambar yang biasa. Tutorial ini akan mengajar anda untuk membuat effect kad bisnes bercermin transparent. Hasil yang akan anda dapat dari mengikuti tutorial ini adalah seperti gambar yang ditunjukkan di atas. Sebelum kita teruskan dengan […]

Read More

tutorial mewarna lukisan

Tutorial Mewarna Lukisan Dengan Adobe Photoshop

Tutorial ini adalah merupakan tutorial kesinambungan dari tutorial melukis menggunakan pen tool dengan adobe photoshop. Setelah belajar melukis, hari ini kita akan belajar mewarna pula dengan adobe photoshop. Tutorial mewarna ini menggunakan langkah yang singkat dan mudah. Mungkin bagi sesiapa yang dah lama ikut tutorial-tutorial di blog eastbuletdotcom ni, rasa macam dah belajar je cara-cara […]

Read More

Tutorial Melukis Menggunakan Pen Tool Adobe Photoshop

Kembali dengan tutorial adobe photoshop di EastbulletdotCom. Kali ini kita akan pelajari cara untuk melukis menggunakan adobe photoshop. Disebabkan EB bukanlah orang yang pandai melukis, biasanya EB akan amik vector image yang ada di google dan manipulate dengan photoshop. Jadi untuk tutorial melukis dengan photoshop ini, kita akan fokus pada penggunaan pen tool. EB juga […]

Read More

Koleksi Gambar Yang Telah Divektorkan Dengan Illustrator

Selepas pelancaran web komik 7pm5am.com, hati terdetik nak buat image berbentuk kartun. Kalau nak ikutkan bakat diri sendiri memang tak jadilah kartun nya. Jadi cubalah menggunakan teknik vectorize untuk menjadi satu imej hidup menjadi imej vector. Walaupun hanya lukis dengan menekap gambar asal, ia bukanlah sesuatu yang mudah. Nasib baiklah semua kerja dimudahkan lagi dengan […]

Read More

tutorial photoshop text paper

Tutorial Membuat Text Daripada Texture Kertas

Bersama lagi kita dalam tutorial adobe photoshop yang seterusnya iaitu Tutorial Membuat Text Daripada Textures Kertas. Idea ni muncul bila sibuk dengan Projek Design Header EastbulletdotCom. Sememangnya tutorial ni sesuai untuk diaplikasi dalam pembuatan header blog atau design poster. Tutorial ni amat mudah jika anda ikut step-step yang akan ditunjukkan di bawah. Contoh hasil yang […]

Read More