Skip to main content
tutorial bloglist

Tutorial Meletakkan Bloglist Blogspot Pada WordPress

Sudah semakin ramai EB lihat mula berpindah dari blogspot ke wordpress self-hosting. Sememangnya wordpress self-hosting mempunyai kelebihan yang tersendiri. Namun dalam wordpress tiada bloglist seperti di blogspot. Iaitu jenis bloglist susun mengikut update dan kategori. Kalau ada pun, kene guna plugin luar. Mengapa perlu guna plugin kalau kita boleh buat sendiri? Jom ikut tutorial mudah […]

Read More

modenat gt 128

[Review] Pengalaman Bersama Modenas GT128

Modenas atau hasil singkatan dari Motosikal Dan Enjin Nasional memang satu nama yang tak asing lagi dalam dunia permotoran Malaysia. Walaupun dibayangi oleh pengeluar motosikal jenama luar seperti Yamaha dan Honda, Modenas masih lagi mempunyai peminat setia yang tersendiri. Antara salah seorang peminat setia Modenas ialah EB sendiri. Sepanjang penubuhan Modenas dari tahun 1996, pelbagai […]

Read More

Kelebihan dan Kekurangan Fungsi “DoFollow”

Untuk pengetahuan semua, dalam blog ini aku┬áboleh menetapkan sama ada orang yang comment itu akan dapat fungsi “nofollow” atau “dofollow”. Mesti ada yang tanya apa benda “DoFollow” dan “NoFollow” ni kan? Benda ni bukan yang follow-follow macam budak “blogspot” selalu guna, tapi ini berkaitan dengan link/pautan web korang. Sebagai contoh, apabila korang tinggalkan komen dalam […]

Read More